Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Jackson Pollock

Jackson Pollock syntyi 2.1.1912 Cobyssa Wyomingissä, ja kuoli 11.8.1956 kun menetti autonsa hallinnan ja syöksyi päin puuta. Hän edusti roiske- ja toimintamaalausta. Pollock purki neuroosinsa maalauksiin. Hän ensin maalasi maalaustelineellä, mutta hylkäsi sen tavan ja päätti kaataa erivärisiä maaleja lattialla olevalle kankaalle ja vedellä maalia siveltimellä. Pollockin mestariteos on ''Syksyn rytmi'' tai englanniksi ''A hearn Fund'' joka on tehty vuonna 1950 ja on kooltaan 200x538cm. Teos löytyy The Metropolitan Museum of Art-museosta, New Yorkista.

Kunnianosoitus Jackson Pollockille
Työtä oli hauska tehdä, koska sain käyttää minkä värisiä värejä halusin ja sain vain roiskia niitä. Työn teossa ei kestänyt kovin kauaa ja ei tarvinnut käyttää kauheasti järkeäkään. Suvi-Tuuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti