Tervetuloa tutustumaan Toholammin lukion kuvataiteilua -blogiimme!

Toholammin lukion ja yläkoulun kuvataiteen yhtenä oppilastöiden esittely- ja itsearviointipaikkana on tämä kuvataiteen blogi. Sivut tarjoavat kaikille kuviksen töille ja tekijöille mahdollisuuden näkymiseen muuallakin kuin koulun käytävillä ja oppilastöiden näyttelyssä.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Laatta, johon siirretään kuva




Tehtävänä oli siirtää kuva savelle rautapitoista mustetta sisältävää kuvaa hiestämällä. Idea kuulosti hauskalta ja koska joulu oli tulossa, päätin tehdä kummitädilleni ja hänen miehelleen taulun yksivuotis-häälahjaksi. Ja ongelmat alkoivat heti alussa, sillä unohdin tehdä heidän hääkuvastaan peilikuvan, jotta kuva tulisi savelle oikein päin, ja savilaatan tultua uunista ensimmäisen polton jälkeen ei kuvasta saanut mitään selvää. Päätin kuitenkin yrittää vielä, joten lasitin laatan ja poltin sen vielä kerran, mutta ei se ainakaan siitä parantunut.. Ensimmäinen otto siis epäonnistui. Ensimmäinen kuva on tästä ekasta työstä.


Sitten mietin Heli-opettajan kanssa yhdessä vaihtoehtoja toteuttaa tämä työ, ja päädyin siirtämään kuvan puulevylle, sillä se kuvaa hyvin avioparin luonnonläheisyyttä. Jo kuvan siirtämisvaiheessa oli selvää, että tästä versiosta tulisi parempi, sillä kuva oli hyvin selvä ja kaunis. Sen olin myös kääntänyt peilikuvaksi.. Kaiversin kehyksiksi linokaivertimella kuvioita ja maalasin ne kullanvärisellä maalilla. Tämä versio oli huomattavasti parempi, kuten varmaan kuvasta näkyy.


Oli hyvin mielenkiintoista kokeilla kuvansiirtoa, vaikkei se ihan putkeen mennytkään. Onnistuin mielestäni hyvin toisella yrityskerralla ja olen iloinen, että päätin vaihtaa materiaalia. Kuviot yhdistävät ja rajaavat taulua mielestäni kauniisti ja sopivat kuvan tunnelmaan. Puualusta ja kuvan värit saavat taulun näyttämään vanhahtavalta ja kultainen väri tekee taulusta elegantin näköisen. Olen tyytyväinen. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti